© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen minst ingehaalde Formule 1 coureur van 2017

05 dec. 2017 16:44 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen was in 2017 voor de verandering eens niet de man met het meeste aantal inhaalacties achter zijn naam. De Formule 1 coureur was wel de coureur die het minst vaak gepasseerd werd.

Verstappen staat titel 'inhaalkoning' af aan teamgenoot

De afgelopen jaren was het Max Verstappen die te boek stond als de inhaalkoning van de Formule 1. Dit jaar moet hij die titel laten aan teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër noteerde volgens bandenleverancier Pirelli 43 inhaalacties. Max Verstappen kwam tot 22 stuks. Als team haalde Red Bull met 65 inhaalacties meer concurrenten in dan de andere teams.

De Red Bull-coureur is wel de minst ingehaalde F1-coureur van 2017. Een titel die hij deelt met Lewis Hamilton. Beide coureurs werden slechts twee keer ingehaald dit seizoen. 

Het totaal aantal inhaalacties kwam slechts uit op 437 stuks in 20 races. Meer dan 10%, 42 stuks, kwamen al voor het conto van de GP van Azerbeidzjan. In Rusland stond de teller slecht op één inhaalactie in de hele race.

Het aantal pitstops in de Formule 1 is ook fors afgenomen. In 2017 werden er slechts 533 stops gemaakt, wat neerkomt op gemiddeld 27 stuks per race. De meest gehanteerde tactiek is dan ook een eenstopper.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen