Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Misschien had ik een ronde moeten wachten'

Het GP-weekend op Monza zou volgens Verstappen op voorhand niets worden, maar de vorm van het team was verrassend goed. In de verregende kwalificatie wist het een mooie tweede en derde startpositie te veroveren. Helaas volgde flinke gridstraffen voor beide coureurs, waarna een inhaalrace volgde.

De race begon goed voor Verstappen die van P13 naar P8 ging in de eerste ronde. Een mooie race leek in de maak, maar juist op het moment dat hij wilde aanvallen ging het verkeerd. Felipe Massa liet weinig ruimte en buitenom in de chicane bleek een ongelukkige keuze. Een lekke band en bijna een volle ronde achterstand betekende een verloren race. " We hebben het hier erg goed gedaan. Om op Monza sneller te zijn dan Ferrari is erg positief. Na de eerste ronde zag het er erg goed uit. Ik ging vijf man voorbij en eigenlijk liep het hele weekend goed, behalve de zondag. " Na mijn incident met Massa was het een verloren race, maar je probeert er het maximale van te maken. De racepace was goed, ondanks dat ik een groot gat aan de onderkant van mijn auto had en was schade aan de zijkant. Dat heeft me tijd gekost, maar de rondetijden waren desondanks goed", laat Verstappen op zijn site weten.

De grote vraag was of hij niet te gretig was bij de inhaalactie op Massa. Had Max niet een ronde langer moeten wachten en het met DRS moeten doen? " Ik wilde Massa zo snel mogelijk voorbij, maar hij gaf me geen ruimte. Na afloop vraag je jezelf af of ik geen ronde had moeten wachten, maar ik wilde buitenom en hij gaf geen ruimte. Dan is het te laat om nog iets te doen." " Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat ik een ronde moest wachten. Misschien had ik dat moeten doen, maar op dat moment voelde het goed om ervoor te gaan. Ik heb geen conservatieve rijstijl en zeker niet met een seizoen als dit. Het is anders als je voor de titel vecht of voor P3 of P4. Als je niets te verliezen hebt wil je zo snel mogelijk naar voren. Deze keer werkte dat niet."

B3VvXwXpN28

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi