Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Mocht niet meer vloeken op Renault"

Dat Max Verstappen en Renault niet altijd op een lijn zaten werd in 2018 eens te meer duidelijk. Diverse malen liet de Red Bull-coureur zijn ongenoegen blijken over de Franse krachtbron.

De boordradio van een zwaar teleurgestelde Max Verstappen, die uitviel in Hongarije, ging de hele wereld over. Met de nodige krachttermen maakte hij zijn ongenoegen kenbaar over de Renault-motor. Uiteindelijk kreeg de Nederlander te horen dat hij niet meer mocht vloeken als het over de Franse krachtbron ging.

In Singapore was Verstappen niet blij met zijn motor en liet dat op speelse wijze weten: "This product in the back of the car is not working the way I want to." Een goed verpakte boodschap, die voor iedereen duidelijk was. Tegenover Ziggo Sport laat de Red Bull-coureur weten dat hij niet meer mocht vloeken als het over Renault ging: "Na een bepaalde wedstrijd had ik een scheldwoord gebruikt voor de motor, maar er staat in het contract dat ik dat niet mag doen. Dus ik dacht, dan noem ik de naam niet meer", vertelt hij met een glimlach. Cyril Abiteboul van Renault was vaak niet blij met de kritiek van Verstappen. De Nederlander uitte zijn kritiek met de beste bedoelingen. "Ik ben er niet om ze af te zeiken, ik wil het beter maken. Ik wil dat we stappen maken en ben heel duidelijk in wat ik zeg." "Ze moeten de problemen oplossen, het kan beter en het moet ook beter. Ik wil altijd vol de druk erop hebben. Je moet ook openstaan voor kritiek en daar moet je tegen kunnen. Sorry, als je daar niet mee om kan gaan. Ik ben er niet om met de olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen red.) mee te doen. Ik wil winnen en dat moet van beide kanten komen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi