Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen moet mentaal sterker worden'

Voormalig F1-coureur Felipe Massa vindt dat Max Verstappen mentaal sterker moet worden. Volgens de Braziliaan kan hij daarbij een voorbeeld nemen aan teamgenoot Daniel Ricciardo.

Felipe Massa toonde zich in het verleden al vaker kritisch naar Max Verstappen toe en ook na zijn pensioen ziet de Braziliaan ruimte voor ontwikkeling bij de Nederlander: "Max moet mentaal sterker worden" , zo deelt hij in gesprek met het Italiaanse Corriere Della Serra . "Ik heb Max zien debuteren als 17-jarig mannetje. Hij is een groot talent, maar op mentaal vlak kan hij nog stappen maken. Vorig jaar maakte hij bijvoorbeeld fouten die je als titelkandidaat niet meer mág maken."

Volgens de voormalig Sauber, Ferrari- en Williams-coureur kan Verstappen een voorbeeld nemen aan zijn teamgenoot, die volgens Massa begrijpt dat je ook heel ver kunt komen door consequent punten te blijven scoren. "Daniel Ricciardo is een spectaculaire coureur, maar weet ook hoe hij een auto over de streep kan brengen. Ricciardo presteert zeer constant en in dat opzicht kan Verstappen nog veel van hem leren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"