© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen moet nog leren incasseren

02 aug. 2017 20:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko is een groot fan van Max Verstappen. De Red Bull adviseur weet dat Red Bull volgend jaar een winnende auto moet leveren, omdat de kans anders aanwezig is dat de Nederlander het team verlaat. Dit seizoen is het een jaar waarin Verstappen voornamelijk moet incasseren. Op dat vlak kan de jonge Max nog wat leren.

Marko: 'Bij tegenslagen heeft Verstappen nog te weinig discipline'

Helmut Marko vindt dat Verstappen soms nog wat onbeheerst is en nog iets te weinig discipline heeft bij tegenslagen. 

"Wat we bij zijn vijf uitvalbeurten konden zien is dat hij zich dan nog wat te onbeheerst toont. Max wil alles winnen. Bij tegenslagen vertoont hij nog te weinig discipline, maar hij leert daar van."

Marko neemt het 'gebrek' van de 19-jarige op de koop toe: "Onder aan de streep is Max een van de beste coureurs ter wereld."

Red Bull loopt dit seizoen achter de feiten aan, mede doordat de Renault-motor veel tekort komt. Marko vindt de invloed van de motor veel te groot. "De kwaliteiten van de coureur worden hierdoor verbannen naar de achtergrond. De bijdrage van de coureur aan het resultaat is nu te beperkt."

© Getty Images / Red Bull Contentpool

De plannen met Max Verstappen zijn duidelijk: Van hem de jongste wereldkampioen maken. Dat zal dan in 2018 of 2019 moeten gebeuren, maar dan wacht Red Bull nog een flinke uitdaging. De huidige RB13 komt al het hele seizoen flink tekort ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

Marko laat aan Die Welt weten dat het aan het team is om Verstappen een winnende auto te geven. 

"Wij moeten Max een auto geven waarmee hij kan winnen. Dat is het enige dat hem en ons interesseert. Red Bull wil van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen