Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen moet zich alleen focussen op het racen'

Max Verstappen kende een van zijn beste raceweekenden ooit in Canada. De Nederlander reed een foutloos weekend en stond op eigen benen.

De sympathieke Mika Hakkinen blikt in zijn column voor Unibet terug op de mooie derde plaats van Verstappen. Een podium dat zeer welkom was. "Het behalen van een podiumplaats was zeer belangrijk voor Max Verstappen. Hij kreeg erg veel kritiek te verduren dit jaar en was in iedere race betrokken bij incidenten. Zijn resultaat in Canada had hij dan ook hard nodig." "Max is nog altijd een jonge kerel, pas 20, en ondanks dat dit alweer zijn vierde seizoen is kan een coureur een slechte periode meemaken. Dit kan veel redenen hebben. Teveel druk of gewoon pech, maar voor je het weet zit je in een negatieve spiraal."

Hakkinen vermoedt dat Verstappen teveel afleiding heeft vanuit mensen uit zijn direct omgeving zoals zijn vader en manager. In Canada stond de Red Bull-coureur op eigen benen. "Het was interessant om te horen dat hij geen familie of zijn manager bij zich had in Canada. Focus is erg belangrijk in deze sport en als mensen je adviezen geven kan dat zorgen voor extra druk. Het helpt je niet." " Mijn vriend Dr. Aki Hintsa, die ik erg mis, sprak vaak met me over het belang van rust in je hoofd en het hebben van volledige focus. Het is erg belangrijk om dat te krijgen en ik ben er zeker van dat Verstappen na gaat denken over het voordeel dat hij zichzelf alleen hoeft te concentreren op het team, de auto en niets anders."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'