© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen moet zich alleen focussen op het racen'

14 jun. 2018 07:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende een van zijn beste raceweekenden ooit in Canada. De Nederlander reed een foutloos weekend en stond op eigen benen.

Hakkinen: 'Je moet volledige focus hebben als coureur'

De sympathieke Mika Hakkinen blikt in zijn column voor Unibet terug op de mooie derde plaats van Verstappen. Een podium dat zeer welkom was.

"Het behalen van een podiumplaats was zeer belangrijk voor Max Verstappen. Hij kreeg erg veel kritiek te verduren dit jaar en was in iedere race betrokken bij incidenten. Zijn resultaat in Canada had hij dan ook hard nodig."

"Max is nog altijd een jonge kerel, pas 20, en ondanks dat dit alweer zijn vierde seizoen is kan een coureur een slechte periode meemaken. Dit kan veel redenen hebben. Teveel druk of gewoon pech, maar voor je het weet zit je in een negatieve spiraal."

Hakkinen vermoedt dat Verstappen teveel afleiding heeft vanuit mensen uit zijn direct omgeving zoals zijn vader en manager. In Canada stond de Red Bull-coureur op eigen benen. 

"Het was interessant om te horen dat hij geen familie of zijn manager bij zich had in Canada. Focus is erg belangrijk in deze sport en als mensen je adviezen geven kan dat zorgen voor extra druk. Het helpt je niet."

"Mijn vriend Dr. Aki Hintsa, die ik erg mis, sprak vaak met me over het belang van rust in je hoofd en het hebben van volledige focus. Het is erg belangrijk om dat te krijgen en ik ben er zeker van dat Verstappen na gaat denken over het voordeel dat hij zichzelf alleen hoeft te concentreren op het team, de auto en niets anders."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen