Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Morgen gaat het beter met een andere motor'

De vrijdag verliep voor F1-coureur Max Verstappen wisselvallig. In de ochtend zat hij er prima bij, maar in de middag kwam hij niet in de buurt van de snelste tijden. De rest van het weekend gaat het beter, verwacht de Nederlander.

Met een prima derde tijd in de ochtend waren de verwachtingen voor de tweede training ook positief. Het pakte allemaal wat minder goed uit voor Max Verstappen. Een niet perfecte set-up en een oude motor zorgden ervoor dat een zesde plaats het maximale was. " De eerste training verliep goed en de tweede wat minder. We hebben een aantal dingen aangepast aan de auto om uit te proberen, maar dat werkte niet zoals gehoopt." " Dat is ook het doel van deze vrije trainingen, je kan er dingen testen. We hebben dat zo weer aangepast voor morgen."

De grote vraag is of het genoeg is voor een overwinning. Lewis Hamilton was ijzersterk in zijn lange runs en zowel Verstappen als Ricciardo kwamen niet in de buurt van zijn tijden. " Dat is nog even afwachten. We moeten onszelf nog wat verbeteren, maar we zitten er redelijk goed bij. Voor een zege zijn we nog te langzaam en de balans van de auto is nog niet optimaal. Ik hoop dat we er in de kwalificatie dichterbij zitten. Tijdens de race is het gat dan vaak nog wat kleiner, maar of dat voldoende is voor een overwinning weet ik niet." De motor hinderde Verstappen bij het realiseren van snelle tijden. Morgen ligt er weer een wat nieuwere motor in de RB13 van Max. " We hebben deze problemen al eerder gehad met deze motor. Morgen zal het beter gaan met een andere motor." Wie wint de GP van Abu Dhabi en op welke positie finisht Max? Voorspel en win een coole cap!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'