Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Motorproblemen maken me sterker'

Hoewel hij sneller is dan zijn teamgenoot dit seizoen, staat Max Verstappen vaker met lege handen dan op het podium. Technische problemen teisteren Verstappen dit seizoen, maar hij laat zich niet op zijn op kop zitten. Verstappen ziet dit seizoen dan ook voornamelijk als leerjaar, waarin hij alleen maar sterker wordt door alle problemen.

Max Verstappen staat dan ook niet driftig om zich heen te slaan na weer een uitvalbeurt. De Nederlander heeft naar eigen zeggen al vroeg geleerd om met teleurstelling om te gaan en de situatie altijd positief te bekijken. "Ik gooi niet zo snel met dingen. Ik heb vanaf jongs af aan geleerd dat soort dingen niet te doen en het positief in te zien" , vertelt Verstappen tegenover Motorsport.com. Ook al gaat het dus niet zo lekker met Red Bull dit seizoen, toch probeert Max er wat van te maken. "Het gaat inderdaad niet zo lekker, maar je moet positief blijven en hopen dat het tij keert."

Aangezien Max dit seizoen niet meer om het wereldkampioenschap kan strijden, moet hij zich op andere dingen focussen. "Ik maak van de rest van het seizoen gewoon een mini-kampioenschap" , geeft Verstappen als voorbeeld. "Voor mij is dit toch al een verloren seizoen." Alle pech dit seizoen heeft in elk geval geen uitwerking op Verstappen. "De pech heeft zeker geen invloed gehad op mijn motivatie. Ik ben er zelfs sterker door geworden en krijg meer motivatie door alle problemen" , aldus Verstappen. Vanmiddag kan Verstappen al zeer goede zaken doen in het 'mini-kampioenschap'. De Nederlander vertrekt vanaf de tweede positie en heeft een goede kans op de overwinning. De GP van Singapore begint om 14:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst