Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Na Monaco kwam de ommekeer"

Het seizoen van Max Verstappen kende een matige openingsfase waarin de Nederlander regelmatig betrokken was bij een incident maar Verstappen herpakte zich en rijdt inmiddels een ijzersterk seizoen. Volgens eigen zeggen kwam de ommekeer na de GP van Monaco waarin Verstappen dankzij een crash in de vrije training de kwalificatie misliep en daardoor een mogelijke kans op een zege.

"Het begin van het seizoen was niet echt wat ik ervan had verwacht maar na Monaco is het verder goed verlopen," aldus een openhartige Verstappen in een exclusief interview met zijn eigen site.

Vorig jaar won Verstappen twee races terwijl de teller tot nu toe slechts op één overwinning staat. Ook Verstappen erkent dat dit een kleine tegenvaller is. "Eigenlijk hadden dat er inderdaad drie moeten zijn maar ik heb me in ieder geval goed hersteld en ben ook erg blij met de auto. Ook dat is natuurlijk belangrijk." Vooral aan het begin van het seizoen kreeg de 21-jarige Red Bull coureur bakken vol kritiek over zich heen. Toch heeft hij geen moment getwijfeld aan zijn eigen kwaliteiten. "Natuurlijk had ik niet verwacht dat we zo zouden beginnen maar ik heb altijd verwacht dat we terug zouden komen en gewoon datgene zouden doen wat we ook in 2017 hebben gedaan. Dat is constant zijn, snel zijn en podiums pakken. Dat is na Monaco ook zo gebeurd. Ik heb ook niet geluisterd naar wat andere mensen steeds riepen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'