© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen na zege: 'Dit voelt heel goed'

01 jul. 2018 17:19 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen was zeer blij met zijn zege bij de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander won de thuisrace van Red Bull, iets wat gisteren nog onmogelijk leek.

'Onverwachte zege'

Tijdens de persconferentie werd aan Verstappen gevraagd waar zijn opmars gaat eindigen na drie podiumplaatsen op rij. "Het was 3,2,1 en hopelijk kunnen we nu hier blijven."

Bij de start was het flink knokken in de eerste bochten en pakte Verstappen een cruciale positie ten opzichte van Raikkonen. Daar lag de sleutel voor het succes.

"De start was wel lastig om positie te kiezen tijdens de eerste ronde. Belangrijkste was om er zonde schade door te komen en zelfs een positie gewonnen, dat kwam goed uit."

In de openingsfase leek het een eenvoudige 1-2 voor Mercedes te worden, maar de beide Mercedessen vielen uit. Voor de uitvalbeurt maakte het team een cruciale fout door Hamilton niet naar binnen te halen tijdens de Virtual Safety Car.

Verstappen zag dat Hamilton ook niet de snelheid had om de race te winnen: "In eerste instantie verloor Lewis bij de VSC zijn race, maar hij was daarna ook niet snel en kreeg blaren op zijn achterbanden. De eerste stint managede hij goed, maar het team riep hem niet binnen. Daarna zat er niet de snelheid in bij hem."

De laatste dertig ronden was het billen knijpen voor de Nederlandse fans, maar de banden van Verstappen hielden het uit tot de finish.

"Het belangrijkste was om lang door te kunnen gaan op de banden. Gelukkig konden we tot het einde doorrijden op onze banden, terwijl Ferrari eigenlijk beter omging met hun banden."

"Ik ben heel blij met deze onverwachte overwinning, maar hij voelt wel heel goed."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen