Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen naar P5 in derde training, Hamilton bovenaan

Lewis Hamilton heeft de laatste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië als snelste afgesloten. Max Verstappen stuurde zijn Red Bull naar de vijfde tijd.

Na het tijdverlies van Max Verstappen in de tweede vrije training - hij crashte al vroeg in de sessie - was het de verwachting dat Verstappen zich op zaterdagochtend snel op de baan zou melden. Hij is dan ook de eerste die een serieuze tijd op de klokken brengt. Hij doet dat op de softs van Pirelli. Enkele seconden later is het Kimi Raikkonen die de Nederlander op dezelfde banden naar de tweede plaats terugverwijst. Nadat ook Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel de tijd van Verstappen heeft verbeterd is het Brendon Hartley die voor een code rood zorgt. De linkervoorwielophang van zijn Toro Rosso breekt plotsklaps af, waarna Hartley aan het eind van Wellington Straight hard in de bandenstapels klapt. Hij stapt gelukkig ongedeerd uit.

Als een kwartier later de baan weer wordt vrijgegeven is het direct druk op de baan. Meerdere rijders gaan direct voor een snelle run. Als de kruitdampen daarvan zijn opgetrokken staat Lewis Hamilton bovenaan, gevolgd door Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Verstappen rijdt ondertussen zijn rondjes op een gebruikt setje softs en zakt langzaam weg in de tijdenlijst. Een laatste run op een vers setje softs helpt de Nederlander terug de top zes in, maar aan de tijden van de Ferrari's en Mercedessen komt hij niet. Verstappen moet genoegen nemen met de vijfde tijd. Opvallend zijn de snelle tijden van Sauber-coureurs Charles Leclerc en Marcus Ericsson. Het tweetal meldt zich eenvoudig in de top tien.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi