Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen naar vierde tijd in natte derde vrije training

Max Verstappen heeft op het Albert Park Circuit de vierde tijd genoteerd in de derde vrije training. Op een opdrogende baan noteerde Sebastian Vettel de snelste tijd.

Geheel volgens voorspelling gaat de zaterdag in Melbourne op een natte baan van start. Het regent niet actief, maar de ban is nat genoeg om in diverse installatieronden voor de full wets van Pirelli te kiezen. Pas na een kwartiertje is het Nico Hulkenberg die op de intermediates een eerste getimede ronde rijdt. Vijf minuten later meldt ook Max Verstappen zich op het asfalt. De Nederlander trekt direct de snelste tijd naar zich toe en blijft die gedurende enkele ronden aanscherpen. Na vijf rondjes houdt hij het voor gezien en besluit hij te wachten op drogere omstandigheden. Lewis Hamilton kent tegelijkertijd in de pitbox de nodige problemen. “Ik kom niet weg”, zo klinkt het over de boordradio, waarop het team de geplande run afbreekt. Niet veel later zien we de regerend wereldkampioen alsnog op de baan.

Terwijl Verstappen binnen staat en steeds verder weg zakt in de rangschikking, zijn het de Mercedessen die naarmate het droger wordt het initiatief weer overnemen. Maar met nog enkele minuten te gaan is het Sebastian Vettel die de ultrasofts onder laat schroeven. Daarop is hij fors sneller dan wie ook. Teamgenoot Kimi Raikkonen volgt zijn voorbeeld en sluit aan op plek twee. Max Verstappen sluit alsnog als vierde aan, omdat de Nederlander er in de slotfase toch nog voor kiest een keer op gebruikte intermediates naar buiten te gaan. Marcus Ericsson legt verrassend, maar dankzij de omstandigheden beslag op de derde plaats. Beide Force India-coureurs reden slechts één ronde. Het team gaf te kennen geen heil te zien in het rijden van ronden op de natte baan en het materiaal te sparen voor de kwalificatie.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'