© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen naar zesde tijd tijdens kwalificatie GP Amerika

22 okt. 2017 00:02 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton heeft de poleposition voor de Grand Prix van Amerika veroverd. De Brit was dominant in de kwalificatie en reed onbedreigd naar zijn 72e poleposition. Max Verstappen reed ondanks zijn gridstraf toch nog twee runs in Q3 en reed naar de zesde tijd.

Lewis Hamilton onbedreigd naar poleposition

De kwalificatie begon door een concert pas om 23:00 uur Nederlandse tijd onder droge omstandigheden, met een zonnetje en een temperatuur van zo'n 27 graden.

In het eerste deel van de kwalificatie was het druk op de baan, wat bijna zorgde voor een crash tussen Romain Grosjean en Lance Stroll. Laatstgenoemde lette niet op en reed rustig op de racelijn, terwijl Grosjean kwam aangestormd. Daarop stuurde Stroll naar de verkeerde kant, waardoor Grosjean door het gras moest om hem te ontwijken.

Vooraan waren het de 'usual suspects' die doorgingen naar Q2. Achteraan kon Brendon Hartley kon geen vuist maken in zijn eerste Formule 1-kwalificatie, terwijl Kevin Magnussen en Lance Stroll erg tegen vielen.

Afvallers in Q1 waren: Magnussen, Wehrlein, Hartley, Stroll, Ericsson.

In het tweede deel van de kwalificatie reed Max Verstappen op de supersoft band, zodat hij morgen van achteraan kan starten op de hardere band. Daarmee koos hij logischerwijs voor een alternatieve strategie.

Vooraan ging Lewis Hamilton fluitend naar Q3, terwijl het rond plek 10 zeer spannend was.

Uiteindelijk vielen Hulkenberg (die niet reed in verband met een gridstraf), Grosjean, Vandoorne, Kvyat en Massa af in Q2.

In het laatste deel van de kwalificatie was het Lewis Hamilton die zoals verwacht dominant was. Hamilton trok de poleposition naar zich toe, gevolgd door Sebastian Vettel op iets meer dan twee tienden.

Max Verstappen reed nog wel een snelle ronde in Q3 en kwam uiteindelijk tot de zesde tijd. Door zijn gridstraf zal Max echter van achteren moeten starten en staat hij dus voor een inhaalrace.

De Grand Prix van Amerika begint morgenavond 21:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen