© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen niet bang om gewond te raken

24 aug. 2017 10:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Vaak wordt aan een Formule 1 coureur de vraag gesteld of ze niet bang zijn om zware verwondingen op te lopen. De coureurs rijden met duizelingwekkende snelheden over de circuits en een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat het ook buiten de F1 mis kan gaan bewijzen de ongevallen van Robert Kubica en Michael Schumacher.

Max Verstappen: 'Het is vaak een kwestie van geluk of pech'

Max Verstappen is niet bang aangelegd en zien we met regelmaat op een kart, quad of jetski. Volgens de Red Bull-coureur kan je altijd iets overkomen, maar is het vaak een kwestie van geluk of pech. In het geval van Robert Kubica betekende een rallycrash het einde van zijn Formule 1 carrière. 

"Wat Robert Kubica overkwam was erg onfortuinlijk. Je kan ook in de douche uitglijden en je nek breken, of op je fiets aangereden worden door een auto," laat Max aan Motorsport-Total weten.

"Wat ik daarmee wil zeggen is dat je niet alles in eigen hand hebt. Je moet altijd een beetje voorzichtig zijn, maar voor de rest is het een kwestie van geluk of pech. Dat is het leven."

Verstappen liet eerder al weten dat hij zich in de Formule 1 geen zorgen maakt om zijn veiligheid. De Nederlander is dan ook fel tegen de extra cockpitbescherming, Halo, omdat hij vindt dat er risico's verbonden zijn aan de sport en je niet alles kan uitsluiten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen