© Getty Images / Red Bul Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen niet bang voor gewapende overvallen in Brazilië

12 nov. 2017 11:48 Wanda Bisschop 0 reacties
Vrijwel elk jaar is het wel raak tijdens het Formule 1 raceweekend in Brazilië. Deze keer werd het team van Mercedes overvallen toen ze op vrijdagavond terug gingen naar hun hotel.

Max Verstappen heeft genoeg aan zijn Playstation om de tijd te doden

Niet alleen het team van Mercedes beleefde angstige momenten, ook medewerkers van de FIA en Williams raakten betrokken bij een overval. Het verschil in Brazilië tussen arm en rijk is groot en als het Formule 1 circus neerstrijkt in Sao Paulo dan zijn ze een geliefd doelwit.

Voor Max Verstappen is het inmiddels alweer zijn derde Grote Prijs van Brazilië. De jonge Red Bull coureur is zich er dan ook van bewust dat het gevaar in de metropool van Sao Paulo altijd op de loer ligt maar laat aan de Nederlandse pers weten zich geen moment onveilig te voelen.

"Het is natuurlijk niet het allerveiligste gedeelte hier. Onze busjes hebben dan ook kogelvrije ruiten. Net als in Mexico. Als je hier terugrijdt met teamkleding aan, dat valt wel op.''

Tijdens andere raceweekenden gaan de coureurs nog weleens de stad in voor de nodige ontspanning of om een hapje te eten met het team. In Sao Paulo zit dat er niet in en blijft Verstappen in zijn hotel.

"Sao Paulo is niet de veiligste stad ter wereld maar je moet gewoon geen gekke dingen doen. Ik ga 's avonds bijvoorbeeld mijn hotel niet meer uit, niet voor een blokje om of om stap te gaan. Die behoefde heb ik ook niet. Ik heb mijn Playstation bij me dus ik hoef ook niet naar buiten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen