Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen niet bang voor gewapende overvallen in Brazilië

Vrijwel elk jaar is het wel raak tijdens het Formule 1 raceweekend in Brazilië. Deze keer werd het team van Mercedes overvallen toen ze op vrijdagavond terug gingen naar hun hotel.

Niet alleen het team van Mercedes beleefde angstige momenten, ook medewerkers van de FIA en Williams raakten betrokken bij een overval. Het verschil in Brazilië tussen arm en rijk is groot en als het Formule 1 circus neerstrijkt in Sao Paulo dan zijn ze een geliefd doelwit. Voor Max Verstappen is het inmiddels alweer zijn derde Grote Prijs van Brazilië. De jonge Red Bull coureur is zich er dan ook van bewust dat het gevaar in de metropool van Sao Paulo altijd op de loer ligt maar laat aan de Nederlandse pers weten zich geen moment onveilig te voelen. "Het is natuurlijk niet het allerveiligste gedeelte hier. Onze busjes hebben dan ook kogelvrije ruiten. Net als in Mexico. Als je hier terugrijdt met teamkleding aan, dat valt wel op.''

Tijdens andere raceweekenden gaan de coureurs nog weleens de stad in voor de nodige ontspanning of om een hapje te eten met het team. In Sao Paulo zit dat er niet in en blijft Verstappen in zijn hotel. "Sao Paulo is niet de veiligste stad ter wereld maar je moet gewoon geen gekke dingen doen. Ik ga 's avonds bijvoorbeeld mijn hotel niet meer uit, niet voor een blokje om of om stap te gaan. Die behoefde heb ik ook niet. Ik heb mijn Playstation bij me dus ik hoef ook niet naar buiten."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"