© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen niet blij met auto na vrije trainingen Oostenrijk

29 jun. 2018 18:37 Ruud Dimmers 0 reacties
De vrijdag verliep voor Max Verstappen niet zoals gehoopt. Red Bull kon het tempo van Ferrari en Mercedes niet bijhouden en worstelde met de afstelling van de auto.

'Balans van de auto niet goed'

"Het was een matige dag. Ik liep wat schade op aan de vloer tijdens de tweede vrije training, wat niet ideaal was. Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt door vibraties van de kerbstones. Dit zorgde ervoor dat het gevoel in de auto niet perfect was", blikt Max Verstappen terug.

Tijdens de trainingen hoorden we de Nederlander regelmatig over de boordradio. Door afstellingsproblemen gleed de RB14 teveel en sleten de banden te snel.

"We moeten werken aan onze set-up omdat we te langzaam zijn in de bochten. Waarschijnlijk is dit het gevolg van de balans die niet goed aanvoelde. We weten dat we snelheid tekort komen op de rechte stukken en moeten proberen te compenseren. Het is nu zaak om de data te bestuderen, want op dit moment ben ik niet erg blij."

"Het toevoegen van de derde DRS-zone zou ons wat moeten helpen, dus als we de auto goed voor elkaar krijgen dan kan het een leuke race worden. Als het gevoel in de auto beter is dan werken de banden ook beter. De kerbstones hier zijn agressief, maar dat is de afgelopen jaren niet anders geweest. Het is een kwestie van ze zoveel mogelijk ontwijken. Ze kunnen zorgen voor schade aan de voorvleugel en vloer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen