© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen niet blij met kwalificatie: 'Het is niet om over naar huis te schrijven'

15 jul. 2017 15:24 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen start morgen vanaf een vierde positie, maar was erg ontevreden over de kwalificatie. Het werd pijnlijk duidelijk dat de Red Bull veel en veel te langzaam was. Uiteindelijk gaf de Nederlander liefst 1,5 seconde toe op de pole van Lewis Hamilton.

Verstappen: 'Hopen dat de motor het morgen uithoudt en dan tour ik hem naar huis'

Voor de camera's van Ziggo Sport was duidelijk te zien dat Verstappen er meer van had verwacht. Zijn teamgenoot Ricciardo viel al vroeg in de training stil met een technisch probleem. Gelukkig verloopt het weekend van Max nog zonder problemen.

"Ik heb tot nu toe nog geen problemen en als het gebeurt, dan gebeurt het. Daar kan je toch niets aan doen."

Tijdens de kwalificatie wist Verstappen geen rol te spelen. Op het circuit van Silverstone had Red Bull de hoop dichter bij Mercedes en Ferrari te zitten, maar het gat was juist gigantisch.

"Ik doe altijd mijn best, maar we zijn gewoon te langzaam. Ik zie dit niet als een tweede startrij. We zijn gewoon te langzaam en door iemand zijn penalty schuif je een plekje op. Het is niet om over naar huis te schrijven," mopperde Max.

Verstappen verwacht dan ook een eenzame en saaie race, waarbij de topteams van hem wegrijden en achter hem een gat valt.

"We zijn te langzaam om Mercedes en Ferrari bij te houden. Achter mij is het gat zeven tienden, wat dus ook saai wordt tijdens de race. Ik hoop dat de motor het uithoudt en dan toer ik hem naar huis."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen