Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen niet blij met Massa: 'Mijn race was voorbij'

Wederom ging het in de openingsfase van een race mis voor Max Verstappen. De Nederlander wilde Felipe Massa inhalen in de chicane, maar de Braziliaan gaf geen ruimte. Een lekke band was het gevolg, waarmee Max terugviel naar de laatste positie.

Voor de camera's van Ziggo liet Verstappen weten dat hij niet blij was met de actie van Massa die zijn race verpeste. Red Bull had het plan om lang door te rijden op de soft banden, maar die strategie kon direct overboord. " We probeerden om zo lang mogelijk door te rijden op de set. Dat is helaas niet gelukt." Jack Plooij confronteert Verstappen met het feit dat Massa geen straf kreeg. " Ik wilde hem buitenom inhalen. Nou ja, mijn race was klaar. Daar valt weinig over te zeggen. Het maakt ook allemaal niets meer uit. Mijn race is verziekt en wat er dan met hem gebeurt maakt me weinig uit." Wisselen naar de supersofts met snelle rondetijden. Geeft dat nog een goed gevoel? " Het is dan gewoon klaar. Je verliest veel tijd met de lekke band wn het wisselen van de neus tijdens de stop."

Uiteindelijk pakte Verstappen nog een punt, maar de Nederlander hecht daar geen waarde aan. "Het had veel beter gekund vandaag, maar na de derde ronde was het klaar." Singapore, nieuwe kansen? " Dat zien we dan wel weer", liet Verstappen weten die vandaag erg kort van stof was.

B3VvXwXpN28

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi