Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen niet op een lijn met teamleiding Red Bull inzake 'party modus'

In tegenstelling tot teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko ziet Verstappen niets in een verbod op de kwalificatiemodus van Mercedes. De Nederlander vindt een dergelijk verbod niet eerlijk.

Mercedes is sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014 onverslaanbaar. Op motorisch gebied is de voorsprong van de Duitse renstal gigantisch en tijdens de kwalificatie komt niemand in de buurt. Een zogeheten 'party modus' geeft Hamilton en Bottas tijdelijk extra vermogen, waarmee ze enkele tienden per ronde winnen. Daar waar de teamleiding van Red Bull opriep tot een verbod op deze setting ziet Max Verstappen daar niets in. "Om eerlijk te zijn zie ik dat niet zitten. Mercedes heeft gewoon prima werk verricht en het beter voor elkaar dan de concurrentie. Als je dat gaat veranderen dan is dat niet eerlijk," laat Verstappen Motorsport.com weten.

Volgens de Red Bull-coureur is het aan de concurrentie om Mercedes bij te halen, in plaats van de regels te veranderen. "Je moet niet ineens de regels veranderen en een voordeel weghalen bij iemand. Dan zou je dat team straffen omdat ze hun zaakjes beter voor elkaar hebben. Je moet eerlijk zijn en toegeven dat ze hun zaakjes beter voor elkaar hebben. Als we dit verbieden, dan kunnen we net zo goed allemaal met dezelfde motor gaan rijden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"