Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen noemt GP Australië 'saaie optocht'

De Grand Prix van Australië kreeg het publiek niet direct op de banken. Ondanks dat de verschillen klein waren, was er nauwelijks actie te zien. Max Verstappen begrijpt dan ook wel dat de Formule 1 fans de TV uitzetten.

Normaal gesproken kan je vuurwerk verwachten van Verstappen tijdens een race, maar in Melbourne zat zelfs de 'inhaalkoning' muur vast. In zijn Red Bull haalde Max alles uit de kast, maar tot een inhaalactie op Magnussen of Alonso kwam het niet. Dit ondanks dat de Red Bull anderhalve seconde sneller was per ronde. " Als ik F1-fan was dan had ik de TV uitgezet. Het was voor mij als coureur al erg saai. Je probeert het wel en zit continu binnen een seconde van je voorganger, maar je kan nergens aanvallen."

Er zijn twee redenen waarom er sprake was van een optocht. Allereerst is het in de nieuwe auto's veel lastiger om in te halen en ten tweede zijn de rechte stukken zo kort dat DRS nauwelijks voordeel oplevert. "Het is eigenlijk een soort van Monaco. De kwalificatie bepaalt de volgorde en dan is het een kwestie van de race uitrijden. Grootste probleem vormen de auto's. We hebben zoveel downforce dat inhalen steeds moeilijker wordt." Verstappen kreeg bijval van diverse coureurs. Zo liet Lewis Hamilton weten dat je twee seconden per ronden sneller moet zijn om je voorganger in te halen. Als je daarnaast ook nog eens beschikt over 'slechts' en Renault-motor dan blijft het een lastig verhaal.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"