© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen nog niet helemaal tevreden over afstelling

07 jul. 2017 17:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De eerste trainingsdag op de Red Bull Ring sloot Max Verstappen af met een tweede tijd in de ochtend en een vierde tijd in de middag. De snelheid zat er goed in bij Red Bull, maar de dag verliep alles behalve vlekkeloos.

Max Verstappen snel, maar niet zonder problemen

In de eerste vrije training raakte Verstappen de muur na een uitstapje door het grind. Met wat schade aan de rechterkant van zijn auto verloor hij behoorlijk wat tijd. Ondanks dit tijdverlies noteerde Max een tweede tijd in de eerste sessie. 

De tweede training verliep eveneens niet zonder problemen. Remproblemen zorgden ervoor dat er een half uur verloren ging. Een losse connector bij een van de remmen betekenden dat de gehele bodemplaat gedemonteerd moest worden. Eenmaal op de baan zat Max Verstappen er direct weer goed bij en sloot hij de sessie af als vierde. Het gat naar de snelste man, Lewis Hamilton, bedroeg drie tienden.

"Het is een circuit waarop je weinig grip hebt. Je hebt hier alleen lange rechte stukken en scherpe bochten. Als je dan een klein momentje hebt kan je dat moeilijk corrigeren, zeker met de grindbakken en hoge kerbstones."

Veel coureurs zagen we dan ook in de fout gaan in bocht 1, waar de meeste spins waren of bij het opkomen van het rechte stuk. Op dat punt gingen de coureurs veel te wijd en soms vol over de kerbstones. 

Traditioneel zijn de verschillen erg klein op de korte Red Bull Ring. Verstappen moest vandaag drie tienden toegeven op Lewis Hamilton en de grote vraag is of hij morgen een vuist kan maken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Ondanks de genoteerde tijden was Max nog niet tevreden over de afstelling van zijn auto.

"De balans kan nog beter en ik denk dat we ons op alle vlakken nog verder kunnen verbeteren. We hebben vanavond nog wat werk te doen, maar het gat met de top is niet erg groot. Het is afwachten wat we morgen kunnen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen