© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen nog niet populair in Italië'

24 jul. 2017 11:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kan volgens voormalig coureur Davide Valsecchi nog niet rekenen op veel Italiaanse fans. De strijd tussen de Nederlander en de Ferrari-coureurs Vettel en Raikkonen zorgt ervoor dat Max nog niet zo populair is bij de tifosi.

Valsecchi hoopt dat Verstappen in toekomst voor Ferrari gaat rijden

Italianen zijn trouwe en gepassioneerde Formule 1 fans, maar ze leven veelal voor één team: Scuderia Ferrari. In goede en slechte tijden staan de tifosi achter hun 'scuderia'. In mindere tijden is de kritiek op de renstal en haar coureurs gigantisch en in goede tijden ontaardt er een waar volksfeest. 

Max Verstappen is volgens Valsecchi daarom ook wel een doorn in het oog van de Italiaanse fans. Vorig seizoen had hij het bijna iedere race weer aan de stok met Vettel en Raikkonen. Races als Hongarije, België en Mexico zetten kwaad bloed bij de Italianen. 

"Max heeft me in een lastig parket gebracht. Ik roep al jaren dat mensen hem in de gaten moeten houden. Max is uit het juiste racehout gesneden en kan inhalen als de beste," laat Valsecchi aan Formule 1 magazine weten.

© Red Bull Contentpool

"Hij maakte het de Ferrari-coureurs alleen erg lastig en zo kregen mensen in Italië een hekel aan hem, terwijl ik hem fantastisch vind. Dat was wel een probleem, maar na zijn overwinning en uitstekende prestaties erkent iedereen zijn talent. Ik weet zeker dat Max een toekomstig wereldkampioen is."

Max Verstappen is de meeste gewilde Formule 1 coureur van dit moment. Ferrari en Mercedes lonken naar zijn diensten, maar in 2018 is de Nederlander onhaalbaar. Om die reden lijken de beide topteams vast te houden aan hun huidige rijdersbezetting. 

Valsecchi verwacht Verstappen wel ooit in een Ferrari te zien. "Volgend seizoen zal dat lastig gaan omdat hij nog een contract heeft, maar mogelijk in de toekomst. Ieder team wil Max graag hebben."

"Hij heeft veel fans wereldwijd en mensen houden van zijn persoonlijkheid, ook al is hij soms wat eigenzinnig. Kim is dat ook en is enorm populair. Voor een coureur is het belangrijkste dat hij op de baan presteert."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen