Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Max Verstappen: "Ocon stond me gewoon uit te lachen"

Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Max Verstappen tijdens een Formule 1-race. De Nederlander leek op voorhand kansloos voor het podium in de Braziliaanse Grand Prix, maar verraste vriend en vijand door zich brutaalweg met de strijd om de podiumplekken te bemoeien. Sterker nog, Verstappen reed lange tijd zelfs aan de leiding van de race en leek op weg naar zijn derde zege van dit seizoen, tot hij in ronde 44 Esteban Ocon tegenkwam.

Ook een dag later is Verstappen nog steeds pissig dat hem een zege is ontnomen. "Als het een gevecht was om een positie, dan is het een race-incident, maar ik ben natuurlijk niet in gevecht met een achterblijver", aldus Verstappen bij Ziggo Sport.

"Na de spin dacht ik dat het klaar was, ik moest alles resetten want vooral de vloer van mijn auto was erg beschadigd. Het was een geluk dat ik de race nog kon uitrijden."

Na afloop van de race ging Verstappen verhaal halen bij Ocon waarbij hij de Force India-coureur een paar keer duwde. Ocon liet vervolgens weten dat hij zeer ontstemd was over de reactie van Verstappen, maar de Nederlander heeft er ook een dag later geen spijt van.

"Zoiets gebeurt in elke sport wel eens. Ik wilde hem gewoon vragen wat er was gebeurd en hij zegt met zo'n grijns dat hij sneller was dan mij. Het is voor mij wel een overwinning die verloren gaat en dan kom je hem tegen terwijl hij niet eens sorry zegt en juist zo reageert."

Verstappen kreeg voor dit incident een taakstraf opgelegd, maar heeft nog geen idee wat hij hiervoor moet doen. "Het moet ergens binnen zes maanden gebeuren, dus we zien het wel."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje