© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Om wereldkampioen te worden, moet je egoïstisch zijn'

01 jan. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In het afgelopen Formule 1 seizoen was het voor Max Verstappen helaas niet mogelijk om te strijden voor de wereldtitel. Voor het eerst in jaren kreeg de Nederlander te maken met tegenslagen. In gesprek met Motorsport Magazine blikt hij uitgebreid terug op zijn seizoen en wat er voor nodig is om succesvol te zijn!

Max Verstappen staat niet stil bij zijn successen in de Formule 1

Vooral in de eerste seizoenshelft kreeg Verstappen het zwaar te verduren. Door een haperende Renault motor moest hij menige Grand Prix staken. Frustrerender was vooral daarbij dat hij dat vaak deed vanuit een kansrijke positie.

In 2015 en 2016 lukte bij Verstappen vrijwel alles en ontwikkelde hij zich als een komeet. In 2017 duurde het lang voor de jonge Nederlander weer succesvol was. De vraag of het succes misschien toch te snel is gekomen, wordt dan ook door onze landgenoot direct weggewuifd.

"Nee, absoluut niet. Het kan alleen maar sneller gaan. Alleen in de Formule 1 ben je nu eenmaal afhankelijk van je auto. Is deze betrouwbaar of niet? Is je auto sneller of niet?"

Voor Verstappen maakt het geen verschil of het aan de auto ligt of aan hemzelf.

"Het maakt voor mij niet of het alleen gaat om de betrouwbaarheid of om de prestaties. Als beiden niet goed zijn, dan is dat even erg."

In 2015 had Verstappen te maken met Carlos Sainz als teamgenoot. Uitgerekend de Spanjaard is van mening dat je soms een 'lul' moet zijn om te kunnen winnen. Verstappen valt zijn vroegere teamgenoot hierin bij.

"Om succesvol te zijn, moet je inderdaad die instelling hebben. Om races en titels te winnen moet je gewoon egoïstisch zijn. We zitten nu eenmaal niet in de Formule 1 om vrienden te maken. Aan het einde van de dag is het gewoon een hele egoïstische wereld. Je wilt gewoon prestaties leveren en winnen, dan moet je wel voor je eigen belangen gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen