Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen ook snelste in derde training GP Canada

Max Verstappen heeft ook de derde vrije training voor de F1 GP van Canada als snelste afgesloten. De Red Bull-coureur bleef de beide Ferrari's nipt voor.

De derde vrije training kende een rustige openingsfase. Van de topteams liet alleen Ferrari zichzelf in het eerste kwartier op de baan zien. Max Verstappen zagen we na 20 minuten pas op het asfalt. Daar waar Ferrari op de hypersoft reed waren het Mercedes en Red Bull die kozen voor de ultrasoft band. Met een 1.12,2 klokte Vettel op dat moment de snelste tijd, gevolgd door Max Verstappen op drie tienden. Lewis Hamilton bewees dat het op de ultrasoft nog sneller kon en klokte een 1.12,3 op enkele duizendsten achter Vettel.

Het tweede deel van de training lieten alle toppers zichzelf zien op de hypersoft band en doken de tijden omlaag. Vettel en Raikkonen doken als eerste de 1.11 in. Daniel Ricciardo kon niet volgen en gaf liefst een halve seconde toe. Het wachten was daarbij op de runs van Hamilton en Verstappen op de hypersoft. De Nederlander gaf direct flink gas en verbeterde de beste tijd van Vettel met enkele duizendsten. Aan zijn tijd kwam niemand meer waardoor de Nederlander voor alsnog in iedere training de snelste man was dit weekend.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi