© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ook snelste tijdens tweede training GP Canada

08 jun. 2018 21:30 Ruud Dimmers 4 reacties
Max Verstappen sloot de vrijdag in Canada als snelste af. De Nederlander was daarmee tijdens beide trainingen de snelste man in zijn Red Bull.

Verstappen snelste in beide trainingen

De tweede vrije training ging rustig van start. Het was daarbij Kimi Raikkonen die als eerste een serieuze tijd neerzette met een 1.14,3. Lewis Hamilton liet zien dat het veel sneller kon en ging op de supersofts tot een 1.12,7, een tijd waarop de rest zich op de supersofts op stuk beet. Max Verstappen kwam in de openingsfase tot een 1.13,3 op een halve seconde van de Brit.

Carlos Sainz vergaloppeerde zichzelf bij het uitkomen van de tweede chicane. De Spanjaard verloor de controle over de achterkant van zijn Renault en raakte de muur. Met lichte schade kon Sainz zijn weg vervolgen, maar er volgde een code rood om de muur te inspecteren.

Verstappen verbeterde zichzelf aanzienlijk op een nieuw set van de supersoft banden en kwam tot een 1.12,8 waarmee hij minder dan één tiende langzamer was dan Hamilton op dezelfde band. Teamgenoot Daniel Ricciardo stond lange tijd in de pits met wat technische problemen.

Kimi Raikkonen dook naar de snelste tijd op de hypersoft band en noteerde een 1.12,3 op de zachtste band die er dit weekend beschikbaar is. Verstappen dook daar onderdoor met een 1.12,1 en het wachten was op de snelle tijden van Hamilton en Bottas op de hypersoft.

Stoffel Vandoorne bewees zichzelf een slechte dienst door de muur te raken. Daarbij brak de rechter achterwielophanging af en moest de Belg zijn McLaren naast de baan parkeren.

In het tweede deel van de training richtten de coureurs zich voornamelijk op de long runs. Verstappen reed daarbij op de hypersoft band, terwijl de concurrentie koos voor de ultrasoft band. Daarbij was het tempo van Hamilton indrukwekkend tijdens zijn run.

De snelste tijd van Max Verstappen kwam niet meer in het geding. Met een 1.12,198 was de Nederlander wederom de snelste man. Verstappen (hypersoft) bleef Raikkonen (hypersoft), Daniel Ricciardo (hypersoft) en Hamilton (supersoft) voor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen