Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Op de rechte stukken zullen we pijn lijden'

Max Verstappen heeft een goed gevoel bij de nieuwe Red Bull en ziet dat het team progressie heeft geboekt. Desondanks waagt de F1-coureur zich niet aan voorspellingen.

Het zijn spannende dagen voor de teams en coureurs. In Australië zien we pas echt waar ze staan. De mooie verhalen van deze winter moeten nu waargemaakt worden. Max Verstappen is positief over de progressie die Red Bull heeft geboekt. "We hebben een goede stap gezet met onze auto. Iedereen maakt natuurlijk stappen, maar ik denk dat wij een goede auto hebben. Het blijft alleen afwachten hoe goed we zijn in vergelijking met de concurrentie." De Renault-motor blijft daarbij het mindere punt van de Red Bull. Gefluisterd wordt dat de Franse krachtbron 35 tot 50 PK tekort komt ten opzichte van Mercedes. " Op de rechte stukken zullen we wat pijn lijden, maar ik ben optimistisch gestemd", laat Verstappen weten aan de Nederlandse media.

Bijzondere prestaties verwacht Verstappen niet van de nieuwe Renault-motor. Betrouwbaarheid, daar draait het om. "Ik denk dat het erg mooi zou zijn als de betrouwbaarheid verbeterd is. Qua performance blijft het nog even afwachten." " We moeten de gehele auto doorontwikkelen tijdens het seizoen en dat is altijd een sterk punt van Red Bull." Aan een voorspelling waagt Verstappen zich niet. Een beeld dat we de hele winter al zagen: "Ik kan wel van alles roepen, maar er is geen meter gereden. Dit weekend zullen we het zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"