Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen op shortlist Sportman van het Jaar 2017

Max Verstappen is wederom opgenomen op de shortlist voor de NOC*NSF verkiezing voor Sportman van het Jaar. Vorig jaar won de F1-coureur de prijs op het sportgala. Daarmee was hij de eerste autocoureur die deze prijs in de wacht sleepte.

Het NOC*NSF heeft een shortlist van tien sporters gepresenteerd die meestrijden voor de titel 'Sportman van het Jaar'. Max Verstappen is wederom opgenomen op deze shortlist. De F1-coureur kende een seizoen vol met pech, maar Verstappen won twee races. Wielrenner Tom Dumoulin, darter Michael van Gerwen, wielrenner Dylan Groenewegen, honkballer Kenley Jansen, shorttracker Sjinkie Knegt, schaatser Sven Kramer, wielrenner Bauke Mollema, schaatser Kjeld Nuis, schaatser Jan Smeekens en zwemmer Ferry Weertman zijn de andere namen op de shortlist.

Uiteindelijk kiest een vakjury drie genomineerden waaruit op 19 december de Sportman van het Jaar wordt gekozen. De vakjury stelt deze lijst samen. Vervolgens is het aan topsporters en coaches om te stemmen op één van de genomineerden. Deze stemmen tellen voor 50% mee, de andere 50% wordt bepaalt door de vakjury. Max Verstappen heeft al laten weten dat wat hem betreft de prijs naar een andere sporter mag gaan. De Red Bull-coureur heeft weinig op met de verkiezing, te meer omdat de verschillende sporten en prestaties nauwelijks te vergelijken zijn. Verstappen zal dan ook niet aanwezig zijn tijdens het live-evenement.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024