Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen opgelucht na uitblijven motorproblemen

Op overtuigende wijze reed Max Verstappen naar zijn derde Grand Prix zege in de Formule 1. De Nederlander sloeg direct bij de start toe en gaf vervolgens de leiding niet meer uit handen.

Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat Max Verstappen een geduchte kandidaat was voor de zege in Mexico. Hij liep maar net zijn allereerste pole mis en liet in interviews weten dat hij gebrand was op de overwinning. In de race ging het dan ook voorspoedig en breidde hij op indrukwekkende wijze zijn voorsprong op de nummers twee en drie verder uit. Hoewel Verstappen sprak van een 'de gemakkelijkste overwinning tot nu toe' zat hij bepaald niet helemaal relax in zijn RB13. Na afloop liet de Red Bull coureur weten dat hij toch wel bang was geweest voor een uitvalbeurt nadat verschillende Renault motoren waren geploft.

"Tijdens de race zag ik dat een hoop auto's hun motor opbliezen, ik maakte me daar zeker wel zorgen om. De temperaturen bleven gelukkig goed en alles bleef goed werken." "Ik zag op de beelden dat Daniel moest opgeven en niet veel later dat er een Toro Rosso in de brand stond. Ik vreesde toen wel even voor een uitvalbeurt. We hebben toen de motor wat teruggeschroefd. Ik heb natuurlijk ook een nieuwe motor dus misschien heeft dat ook geholpen maar Daniel reed ook met een nieuwe motor. Begin dit jaar had ik continu pech dus ik ben erg opgelucht dat mij dat nu is bespaard." Verstappen oogde in Mexico extra gemotiveerd op een goed resultaat. Dat bevestigt hij zelf ook tegenover de aanwezige pers. "Na Austin was ik erop gebrand om het in Mexico nog beter te doen. Ik miste helaas net de pole maar heb alles op alles gezet om de race te winnen en dat is gelukt."

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"