Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Max Verstappen opgelucht na uitblijven motorproblemen

Op overtuigende wijze reed Max Verstappen naar zijn derde Grand Prix zege in de Formule 1. De Nederlander sloeg direct bij de start toe en gaf vervolgens de leiding niet meer uit handen.

Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat Max Verstappen een geduchte kandidaat was voor de zege in Mexico. Hij liep maar net zijn allereerste pole mis en liet in interviews weten dat hij gebrand was op de overwinning.

In de race ging het dan ook voorspoedig en breidde hij op indrukwekkende wijze zijn voorsprong op de nummers twee en drie verder uit. Hoewel Verstappen sprak van een 'de gemakkelijkste overwinning tot nu toe' zat hij bepaald niet helemaal relax in zijn RB13.

Na afloop liet de Red Bull coureur weten dat hij toch wel bang was geweest voor een uitvalbeurt nadat verschillende Renault motoren waren geploft.

"Tijdens de race zag ik dat een hoop auto's hun motor opbliezen, ik maakte me daar zeker wel zorgen om. De temperaturen bleven gelukkig goed en alles bleef goed werken."

"Ik zag op de beelden dat Daniel moest opgeven en niet veel later dat er een Toro Rosso in de brand stond. Ik vreesde toen wel even voor een uitvalbeurt. We hebben toen de motor wat teruggeschroefd. Ik heb natuurlijk ook een nieuwe motor dus misschien heeft dat ook geholpen maar Daniel reed ook met een nieuwe motor. Begin dit jaar had ik continu pech dus ik ben erg opgelucht dat mij dat nu is bespaard."

Verstappen oogde in Mexico extra gemotiveerd op een goed resultaat. Dat bevestigt hij zelf ook tegenover de aanwezige pers.

"Na Austin was ik erop gebrand om het in Mexico nog beter te doen. Ik miste helaas net de pole maar heb alles op alles gezet om de race te winnen en dat is gelukt."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"