Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen opgetogen na goede vrijdag in Australië

Max Verstappen is het nieuwe Formule 1-seizoen uitstekend begonnen. Met een derde en tweede tijd zat de Red Bull-coureur er prima bij tijdens de vrije trainingen in Australië.

Na afloop van de training liep Verstappen dan ook tevreden rond over de paddock. Daar sprak hij met de media over zijn positieve ervaringen en gevoel van de vrijdag. "Het was een goede start van het weekend en ik ben tevreden. Het blijft nog even afwachten waar we precies staan, maar ik ben erg blij met het verloop van de dag", laat Verstappen aan de Nederlandse pers weten. Morgen tijdens de kwalificatie wordt duidelijk of Red Bull met de Renault-motor ook daarin een vuist kan maken tegen Lewis Hamilton. Met de snelheid in de lange runs zit het goed. Hamilton, Bottas, Verstappen en Vettel gaven elkaar nauwelijks wat toe tijdens hun racesimulaties. "Dat ziet er goed uit. We hebben geen redenen om ons zorgen te maken. Mercedes is snel, maar we kunnen onszelf nog verder verbeteren."

Morgen is er kans op regen tijdens de kwalificatie. Het zou Red Bull en Verstappen goed uitkomen. In de regen speelt talent een grotere rol dan motorvermogen. "Onze auto werkt vrij goed in de regen en ik geniet van het rijden op een natte baan. Van mij mag die regen dus komen." De Nederlander wordt wederom gevraagd naar zijn verwachtingen en een mogelijke wereldtitel in 2018. " We hebben net de eerste trainingen achter de rug. Daar ben ik totaal niet mee bezig. De start is positief, maar laten we na een paar races eens kijken hoe we ervoor staan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden