Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen optimistisch: 'Nieuwe auto zeker beter dan vorige'

Max Verstappen kende een uiterst productieve testdag in Barcelona. De Nederlander ging ruim 125 keer het circuit van Barcelona rond en richtte zich daarbij op de langere runs.

Even na negen uur zagen we Max Verstappen voor het eerst op het circuit en daar bleef hij ook nagenoeg de hele dag. In diverse lange stints simuleerde Red Bull het rijden van races. Daarbij maakte Verstappen veelvuldig gebruik van de medium banden. Het tempo zat er prima in en met de lunch stonden er al 85 ronden op de teller. In de middag kwam het totaal uit op 127 ronden, wat hoger had kunnen zijn maar een probleem met de accu gooide roet in het eten. Max Verstappen is zeer te spreken over de RB14 van Red Bull en zijn testdag. "Het ging goed vandaag. We hebben veel ronden gereden, wat het belangrijkste is. Daarmee maken we kilometers en leren we hoe de auto zich gedraagt." " Het gevoel met de auto is goed, maar je weet niet wat voor programma de anderen hebben. We moeten dus tot Melbourne afwachten om te zien waar we staan", laat Verstappen op zijn site weten.

De middag werd abrupt onderbroken toen Verstappen stilviel na het uitrijden van de pitstraat. Ruim een uur later zagen we Max alweer op het asfalt. Een klein probleem met de accu zorgde voor deze onderbreking van het testprogramma. Verstappen is opgetogen en noemt zijn nieuwe auto beter en sneller dan de auto van vorig jaar. "Het is lastig te zeggen op welk vlak de auto het meest verbeterd is door de nieuwe banden en het nieuwe asfalt. De auto voelt goed aan en de auto is zeker sneller dan die van vorig jaar en dat is positief."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'