© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen optimistisch over kansen in Austin: "Het ziet er goed"

19 okt. 2018 15:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Dit weekend komt Max Verstappen in actie op het Circuit of the Americas (COTA), een baan waarop de Nederlander ieder jaar uitstekend presteert. Ook voor de race van dit weekend zijn de verwachtingen hooggespannen.

Verstappen en COTA liggen elkaar uitstekend. Al bij zijn eerste kennismaking in 2015 kwam de Nederlander tot een vierde plaats, destijds in de Toro Rosso. Vorig jaar imponeerde Verstappen wederom door van achteruit naar voren te rijden en de leidende groep bij te halen. Als derde kwam de Red Bull-coureur over de finish, maar door een tijdstraf viel hij alsnog van het podium

Voor de editie van 2018 ziet het er volgens Verstappen ook goed uit. Meestrijden voor de ereplaatsen is dan ook het doel van dit weekend. "We zien er competitief uit, maar ik denk niet dat we in de kwalificatie voor de pole kunnen strijden", blikt de Red Bull-coureur vooruit in Austin.

Het gat in motorvermogen is te groot ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Met de voorspelde regen en de redelijke kans op een natte kwalificatie liggen er mogelijk meer kansen op succes en die gedroomde poleposition.

"Misschien dat we een kans maken als het regent, maar het circuit kent de nodige rechte stukken waarop we toch in het nadeel blijven". Op race pace is de RB14 van Verstappen vaak uitstekend, waarbij bandenmanagement cruciaal is. "Als we een goede balans hebben en de bandenslijtage onder controle houden, dan kunnen we in de race denk ik goed meedoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen