Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen optimistisch over kansen in Austin: "Het ziet er goed"

Dit weekend komt Max Verstappen in actie op het Circuit of the Americas (COTA), een baan waarop de Nederlander ieder jaar uitstekend presteert. Ook voor de race van dit weekend zijn de verwachtingen hooggespannen.

Verstappen en COTA liggen elkaar uitstekend. Al bij zijn eerste kennismaking in 2015 kwam de Nederlander tot een vierde plaats, destijds in de Toro Rosso. Vorig jaar imponeerde Verstappen wederom door van achteruit naar voren te rijden en de leidende groep bij te halen. Als derde kwam de Red Bull-coureur over de finish, maar door een tijdstraf viel hij alsnog van het podium

Voor de editie van 2018 ziet het er volgens Verstappen ook goed uit. Meestrijden voor de ereplaatsen is dan ook het doel van dit weekend. "We zien er competitief uit, maar ik denk niet dat we in de kwalificatie voor de pole kunnen strijden", blikt de Red Bull-coureur vooruit in Austin. Het gat in motorvermogen is te groot ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Met de voorspelde regen en de redelijke kans op een natte kwalificatie liggen er mogelijk meer kansen op succes en die gedroomde poleposition. "Misschien dat we een kans maken als het regent, maar het circuit kent de nodige rechte stukken waarop we toch in het nadeel blijven". Op race pace is de RB14 van Verstappen vaak uitstekend, waarbij bandenmanagement cruciaal is. "Als we een goede balans hebben en de bandenslijtage onder controle houden, dan kunnen we in de race denk ik goed meedoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"