Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen over falen Red Bull: 'Had geen benzine meer'

Red Bull zakte voor de tweede keer op rij door het ijs in een natte kwalificatie. Max Verstappen was snel onderweg, maar eindigde de sessie slechts als zevende. Teamgenoot Ricciardo pakte de achtste positie.

"Ik had geen benzine meer, vandaar dat ik naar binnen moest. We stellen de auto af op droog weer, met heel weinig vleugel. Daardoor verwachtte ik ook geen wonderen in de regen, maar het ging best okay", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten.

"Ik had de motor ingesteld voor een snelle ronde. Tijdens mijn tweede ronde, toen ik mijn tijd verbeterde, had ik op het laatste rechte stuk ook geen energie meer en verloor ik daar toch nog wat tijd. Jammer genoeg werd aan het einde van de kwalificatie weer droog." De teleurgestelde Verstappen moet zich morgen vanaf de zevende positie naar voren knokken. Daar liggen nog wel kansen om enkele posities goed te maken. "Het is natuurlijk niet wat je wil en we moeten proberen om er het beste van te maken. Er staan twee Force India's en een Haas voor ons en die moeten we normaal gesproken voorbij zien te komen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"