© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen overtuigd van goede start Red Bull in 2018

13 nov. 2017 20:50 Rik Alkema 0 reacties
Daags na het behalen van de vijfde plaats in Brazilië, zat Max Verstappen alweer in Nederland aan tafel om zijn verhaal te doen. In het programma Peptalk van Ziggo Sport sprak Max niet alleen over de GP van Brazilië, maar ook over volgend seizoen.

Red Bull heeft veel geleerd van 2017

Dit seizoen zat het niet mee voor Max Verstappen. Vooral in de eerste helft van het seizoen werd de Nederlander geteisterd door pech en zag hij vaker de finish niet dan wel. 

In de loop van het seizoen kantelde het geluk echter en viel het zijn kant op. Omdat Red Bull ook de wagen een stuk beter op de rit kreeg, kon Verstappen toch nog twee overwinningen binnenslepen.

Dat geeft vertrouwen voor volgend seizoen, want dan hoopt Verstappen er direct goed bij te zitten.

"Dit seizoen waren er natuurlijk veel regelwijzigingen, terwijl er volgend seizoen niet veel veranderd." 

"De auto's zullen wel sneller worden, maar over het algemeen blijven de regels hetzelfde", blikt Verstappen vooruit op volgend seizoen.

"Daarnaast weet ik zeker dat we met de kennis die we dit seizoen hebben opgedaan volgend seizoen een goede start kunnen maken", vervolgt hij optimistisch.

"Sowieso moet de auto eerder klaar zijn, zodat je al data hebt. Al is het maar een paar dagen. Dan kan je bijvoorbeeld tijdens een filmdag al werken aan een paar dingen, zodat je geen achterstand oploopt in het begin van het seizoen."

"Nu was onze eerste testdag een soort van installatie dag, maar dat moet niet zo zijn. Op die eerste dag moet je gewoon direct al meer dan honderd ronden rijden", is Verstappen duidelijk over de start van volgend seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen