Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen populairste Nederlandse sporter

Formule 1 coureur Max Verstappen is razend populair. De Nederlander scoort regelmatig grote headlines in de landelijke bladen en zelfs journaals pikken hem en de F1 op. Niet alleen op TV of in de krant is Max populair.

Nederlanders zoeken massaal naar Max Verstappen en willen alles over hem weten. Zoekmachine Google presenteerde een rapport met daarin de trends van 2017. Het onderzoek spitste zich toe op diverse categorieën waaronder algemeen, politiek en sport. In de categorie sport scoort Max Verstappen gigantisch. De Red Bull-coureur is de meest gegoogelde Nederlandse sporter van 2017. Op de tweede plaats staat voetballer Abedelhak Nouri.De voetballer van Ajax stortte deze zomer ineen op het veld vanwege hartproblemen en hield daar ernstige hersenschade aan over. De derde plaats is weggelegd voor Dirk Kuyt. De Feyenoorder ging aan het einde van het voetbalseizoen met pensioen en deed dit in stijl. Voor het eerst in jaren won Feyenoord de landstitel. Dat voetbal nog altijd de populairste sport in Nederland is blijkt wel uit de top 10. Max Verstappen is de enige niet voetballer in de top 10.

De top 10 van populairste Nederlandse sporters 1. Max Verstappen 2. Abdelhak Nouri 3. Dirk Kuyt 4. Arjen Robben 5. Lieke Martens 6. Wesley Sneijder 7. Memphis Depay 8. Lars Veldwijk 9. Robin van Persie 10. Justin Kluivert

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'