Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen positief na 'aparte' eerste training

Max Verstappen eindigde de eerste vrije training op het Circuit of the Americas op de vierde positie. De Nederlandse Formule 1-coureur was ondanks de vochtige omstandigheden aardig tevreden over zijn eerste training, al is er nog genoeg werk te verrichten.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Amerika was een beetje een valse start. Door de vochtige omstandigheden reden de coureurs lange tijd op intermediates, voordat ze tegen het einde van de sessie eindelijk op droogweerbanden konden rijden. De omstandigheden zorgden ervoor dat het lastig in te schatten is wie er het snelst is in Amerika. "Het was een aparte sessie door de natte baan. Het is lastig om te bepalen hoe snel we zijn, aangezien de baan steeds sneller werd. Maar het gevoel is in ieder geval goed" , reflecteert Verstappen op de eerste training.

Verstappen was tijdens de eerste training vooral bezig met lange runs, aangezien hij komende zondag achteraan moet starten door een motorwissel. De lange runs voelde goed aan bij Verstappen, wat hem vertrouwen geeft voor zondag. "Op het einde voelde de lange runs goed aan. Het was een positieve start." "Nu moeten we kijken hoe snel we zijn in de tweede vrije training, als het tenminste droog blijft" , blikt Verstappen vooruit op de tweede vrije training. De tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika begint om 21:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"