© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen positief na 'aparte' eerste training

20 okt. 2017 19:32 Rik Alkema 0 reacties
Max Verstappen eindigde de eerste vrije training op het Circuit of the Americas op de vierde positie. De Nederlandse Formule 1-coureur was ondanks de vochtige omstandigheden aardig tevreden over zijn eerste training, al is er nog genoeg werk te verrichten.

Positieve start Verstappen ondanks wisselende omstandigheden

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Amerika was een beetje een valse start. Door de vochtige omstandigheden reden de coureurs lange tijd op intermediates, voordat ze tegen het einde van de sessie eindelijk op droogweerbanden konden rijden.

De omstandigheden zorgden ervoor dat het lastig in te schatten is wie er het snelst is in Amerika.

"Het was een aparte sessie door de natte baan. Het is lastig om te bepalen hoe snel we zijn, aangezien de baan steeds sneller werd. Maar het gevoel is in ieder geval goed", reflecteert Verstappen op de eerste training.

Verstappen was tijdens de eerste training vooral bezig met lange runs, aangezien hij komende zondag achteraan moet starten door een motorwissel. De lange runs voelde goed aan bij Verstappen, wat hem vertrouwen geeft voor zondag.

"Op het einde voelde de lange runs goed aan. Het was een positieve start."

"Nu moeten we kijken hoe snel we zijn in de tweede vrije training, als het tenminste droog blijft", blikt Verstappen vooruit op de tweede vrije training.

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika begint om 21:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen