© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen positief: 'We maken echt een goede kans hier'

28 jul. 2017 16:27 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Red Bull Racing kan tevreden terugkijken op de vrije trainingen in Hongarije. De beide vrijdagtrainingen werden door Daniel Ricciardo als snelste afgesloten. Max Verstappen noteerde een vierde en zesde tijd en ziet kansen voor de rest van het weekend.

Max Verstappen tevreden met vorm Red Bull in Hongarije

Daniel Ricciardo was vandaag de snelste man in Hongarije. De Australiër was in beide trainingen de nummer één en Max Verstappen bevestigde de goede vorm van Red Bull.

Tot supersnelle tijden van de Nederlander kwam het op de vrijdag nog niet. Verstappen werkte hard aan het verbeteren van zijn set-up en moest zijn snelste ronde staken door een crash van Palmer.

"Ik had eerst wat moeite om de juiste balans te vinden. We hebben behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd aan de auto en diverse onderdelen vervangen."

"Aan het einde van de tweede sessie was ik vrij tevreden over de auto, maar had ik de pech dat ik mijn snelste ronde niet af kon maken. Verder was het een prima dag."

© Getty Images / Red Bull Contenpool

De Hungaroring is een circuit dat Red Bull ook goed moet liggen. Verstappen ziet dan ook kansen voor de rest van het weekend. "We maken hier denk ik een goede kans. De balans moeten we nog iets zien te verbeteren, maar de snelheid zit er goed in en dat is positief."

Of Verstappen een rol kan spelen in de strijd voor de poleposition morgen is de grote vraag. Mercedes wint vaak door extra motorvermogen een halve seconde tijdens de kwalificatie.

"Mercedes zal wel wat extra's brengen tijdens de kwalificatie, maar dat hebben ze deze keer op nodig," sloot Max af met een knipoog.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen