© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Prachtig resultaat voor eigen fans"

26 aug. 2018 17:26 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen was zeer content met zijn derde plaats bij de Grand Prix van België. Ruim 80.000 Nederlanders moedigden de Red Bull-coureur deze zondag aan.

De derde plaats was een mooie opsteker na de pech in Hongarije. Het was de eerste podiumplaats van Max Verstappen in België. Op de FIA-persconferentie was de Nederlander dan ook opgetogen.

De basis voor zijn podiumplaats legde Verstappen al in de eerste meters dan de Grand Prix. Hij bleef uit de problemen en pakte later in de race de beide Force India's in.

"Het kwam allemaal goed uit in de eerste bocht. Met een krappe lijn binnendoor bleef ik uit de chaos weg. Daarna heb Grosjean in kunnen halen op het rechte stuk in de eerste ronde, dus die achtervleugel heeft toch nog nut gehad dit weekend."

De eerste Force India die er aan moest geloven was die van Ocon. Oude tijden herleefde op Spa-Francorchamps, waar Verstappen in 2014 een robbertje vocht met de Fransman. "Die inhaalactie was een beetje zoals in de Formule 3-tijd. Dat voelde goed en later heb ik Perez ook nog ingehaald. Daarna kon ik mijn eigen race rijden en alles voelde goed aan.

"We zijn op dit moment gewoon wat te langzaam, maar daar kunnen we natuurlijk niets aan veranderen. We hebben het maximale resultaat behaald denk ik", waarmee Verstappen doelt op het gebrek aan motorvermogen.

In een niemandsland verveel Verstappen zichzelf en vroeg zelfs aan zijn engineer of er nog regen op komst was. "Ik had niemand voor of achter me. Een beetje regen zou het nog wat spannend maken, maar het is natuurlijk prachtig om hier een podium te pakken voor alle Nederlandse fans."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen