Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen profiteert optimaal van updates Red Bull'

Max Verstappen pakte in Mexico op dominante wijze zijn derde overwinning in de Formule 1. Ook vader Jos Verstappen zag hoe Max de rest van het veld op een hoop reed en oppermachtig de wedstrijd won. Volgens Jos is dat voornamelijk het gevolg van alle upgrades die Red Bull de laatste tijd heeft doorgevoerd en die Max heel goed liggen.

Tijdens het programma Peptalk blikte Jos Verstappen terug op de geweldige race van Max. "Waanzinnig, de manier waarop hij wint is natuurlijk heel bijzonder" , was de eerste reactie van Jos op de overwinning van Max. "Dit is ook wat je wil zien in de Formule 1. Vettel, Max en Lewis naast elkaar die bocht één induiken. En de uitkomst daarvan was natuurlijk helemaal geweldig" , vervolgt Jos. De grote vraag blijft echter hoe Red Bull ineens zoveel snelheid heeft kunnen vinden. Jos heeft daarvoor wel een verklaring. "We hebben het team op scherp gezet en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze hebben veel veranderingen doorgevoerd die Max heel erg goed liggen. Vanaf dat moment is Max zeer competitief" , legt Jos uit.

Op de vraag of Max niet misschien zijn auto stiekem heeft geruild met die van Ricciardo, antwoordde Jos met een knipoog: "Max heeft er een nummertje bijgeplakt ja". De rest van het seizoen heeft Max ook goede kans om te winnen, denkt Jos. Over 2018 durft hij zich echter nog niet te wagen aan een voorspelling. "In Brazilië moeten we hopen op wat regen, want het is wel een powercircuit. Maar je weet maar nooit wat daar kan gebeuren, op racesnelheid ziet het er wel goed uit denk ik." "Volgend jaar gaan Red Bull, Ferrari en Mercedes uitmaken wie er wereldkampioen wordt. Uiteindelijk wint toch degene die de beste auto bouwt, maar dat is nu nog niet te zeggen" , besluit Jos.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen