Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen raakt gewend aan problemen bij Red Bull

Max Verstappen had natuurlijk liever gewoon zijn werk gedaan tijdens de eerste vrije training, maar een elektrisch probleem met zijn RB14 voorkwam dat helaas. Een situatie wat voor Verstappen niet geheel nieuw is.

Ook in het vorige seizoen kampte de jonge Nederlander regelmatig met de nodige problemen. Ondanks dat hij de complete eerste vrije training miste, blijft hij er redelijk nuchter onder. Tegenover Ziggo Sport laat hij het volgende hierover los. "Het probleem was voor het team lastig te vinden maar er bleek een stekkertje los te zitten. Of ik daar gek van word? Ik ben het inmiddels gewend, helaas." In Bahrein is de eerste training minder van belang omdat deze onder andere omstandigheden plaatsvindt dan de kwalificatie en de race. Toch baalt Verstappen wel van zijn gemiste sessie. "Je wil gewoon rijden omdat je wil weten waar je moet remmen en je moet natuurlijk ook gevoel krijgen met de auto."

In de tweede training kende Verstappen dan gelukkig geen problemen en kon hij belangrijk werk verrichten voor de race aangezien de omstandigheden dan gelijk zijn. "In de tweede training ben je zoekende en is er maar weinig tijd om de auto aan te passen. In de derde training wil ik nog wat rondjes rijden met minder benzine om daar ook meer gevoel bij te krijgen." Ondanks dat het circuit in Bahrein een echte powercircuit is, ziet Verstappen wel kansen in de race. "We verliezen natuurlijk tijd op het rechte stuk maar onze bochtensnelheid is goed. Het ziet er wel redelijk uit."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"