Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen realistisch: 'Het was een pijnlijk weekend'

Max Verstappen reed een volwassen GP van Monaco en pakte met een negende plaats twee punten. De Nederlander haalde diverse coureurs in en bleef uit de problemen.

Bij de start bleef Verstappen uit het gedrang, maar pakte toch twee posities. Met Ziggo Sport de Nederlander terug. "Het ging goed buitenom en het kwam goed uit. Ik kon netjes aanremmen voor de eerste bocht en liet ruimte. Ik zag mensen tegen elkaar aanrijden en vleugels rondvliegen. Twee man bij de start dat hielp goed." Langzaam maar zeker volgde een opmars richting de subtop, met inhaalacties op mannen als Leclerc en Stroll. Op de boordradio liet Verstappen weten dat hij wat kleine problemen met het terugschakelen had. "De bak blokkeerde vaak met terugschakelen van drie naar twee, waardoor de achterkant blokkeerde. Dat kwam denk ik door de banden, want met nieuwe banden was het opgelost. De ultrasoft was geen fijne band, de hypersoft was constanter."

Op een vrije baan noteerde Verstappen een 1.14, waarmee hij de snelste rondetijd van de race pakte. Een schrale troost zo erkende de Red Bull-coureur. "Het liep toen gewoon goed en de snelheid was ook nooit het probleem dit weekend. Je moet dan ook proberen om zo snel mogelijk het gat te dichten, zodat je kansen hebt om mensen in te halen. Met Sainz kon dat door zijn bandenprobleem. We gaven elkaar net genoeg ruimte." De zege van Daniel Ricciardo is voor het team mooi, maar extra wrang voor Verstappen die erkent dat hij zijn eigen ruiten heeft ingegooid dit weekend. "Ik heb geprobeerd het beste er van te maken. Nu moet ik ervoor zorgen dat dit soort dingen niet zomaar weer gebeuren. Het zijn hele pijnlijke momenten, maar ik denk dat je die ook nodig hebt om weer beter te worden. Dit jaar is het nog niet heel lekker verlopen, maar dat heb je soms dat het een jaar niet loopt." " Het ergste zou zijn als je niet snel genoeg bent, maar dat is niet het probleem."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'