© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen realistisch: 'Het was een pijnlijk weekend'

27 mei 2018 17:33 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen reed een volwassen GP van Monaco en pakte met een negende plaats twee punten. De Nederlander haalde diverse coureurs in en bleef uit de problemen.

'Zorgen dat ik deze fouten niet meer maak'

Bij de start bleef Verstappen uit het gedrang, maar pakte toch twee posities. Met Ziggo Sport de Nederlander terug.

"Het ging goed buitenom en het kwam goed uit. Ik kon netjes aanremmen voor de eerste bocht en liet ruimte. Ik zag mensen tegen elkaar aanrijden en vleugels rondvliegen. Twee man bij de start dat hielp goed."

Langzaam maar zeker volgde een opmars richting de subtop, met inhaalacties op mannen als Leclerc en Stroll. Op de boordradio liet Verstappen weten dat hij wat kleine problemen met het terugschakelen had.

"De bak blokkeerde vaak met terugschakelen van drie naar twee, waardoor de achterkant blokkeerde. Dat kwam denk ik door de banden, want met nieuwe banden was het opgelost. De ultrasoft was geen fijne band, de hypersoft was constanter."

Op een vrije baan noteerde Verstappen een 1.14, waarmee hij de snelste rondetijd van de race pakte. Een schrale troost zo erkende de Red Bull-coureur.

"Het liep toen gewoon goed en de snelheid was ook nooit het probleem dit weekend. Je moet dan ook proberen om zo snel mogelijk het gat te dichten, zodat je kansen hebt om mensen in te halen. Met Sainz kon dat door zijn bandenprobleem. We gaven elkaar net genoeg ruimte."

De zege van Daniel Ricciardo is voor het team mooi, maar extra wrang voor Verstappen die erkent dat hij zijn eigen ruiten heeft ingegooid dit weekend.

"Ik heb geprobeerd het beste er van te maken. Nu moet ik ervoor zorgen dat dit soort dingen niet zomaar weer gebeuren. Het zijn hele pijnlijke momenten, maar ik denk dat je die ook nodig hebt om weer beter te worden. Dit jaar is het nog niet heel lekker verlopen, maar dat heb je soms dat het een jaar niet loopt."

"Het ergste zou zijn als je niet snel genoeg bent, maar dat is niet het probleem."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen