© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Red Bull loopt door Renault altijd twee races achter op concurrentie'

06 aug. 2018 11:07 Ruud Dimmers 11 reacties
Max Verstappen moet dit seizoen wederom toekijken hoe motorleverancier Renault de ontwikkelingsrace verliest. Concurrenten Ferrari en Mercedes ontwikkelen hun krachtbron sneller door, waardoor Red Bull terrein verliest.

De frustratie liep bij de Grand Prix van Hongarije hoog op na de uitvalbeurt van Max Verstappen. De Renault-motor komt vermogen tekort en is bovendien niet zeer betrouwbaar. Op alle vlakken ziet de Nederlander dat Renault achterloopt.

"Bijvoorbeeld met de brandstofupdate. Deze hadden we een race eerder bij, maar konden we niet inzetten omdat onduidelijk was welk effect dit had op de betrouwbaarheid. Dit soort dingen maakt een verschil."

Red Bull heeft een overeenkomst met ExxonMobil, terwijl Renault samenwerkt met BP/Castrol.

"Daarnaast krijgt het fabrieksteam altijd als eerste de nieuwe onderdelen. Dat is logisch, maar voor ons zeer jammer. Ferrari en Mercedes hebben alles direct beschikbaar, waardoor zij een voorsprong hebben op ons. Bij ons duurt het altijd een of twee races langer en feitelijk loopt Red Bull dus altijd twee races achter op de concurrentie", laat Verstappen aan Autosport weten.

De breuk met Renault aan het einde van dit jaar zal niet in het voordeel van Red Bull werken. "Nu we overstappen naar Honda zal dat dit seizoen niet in ons voordeel werken. Dat hoort erbij en dat moet je accepteren."

"We moeten onze auto continu door blijven ontwikkelen. Op dat vlak zijn we beter dan Ferrari en Mercedes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen