© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Red Bull moet verbeteren wil ik daar blijven'

21 aug. 2017 12:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen 2017 verloopt voor Red Bull Racing en Max Verstappen niet volgens wens. Slechts eenmaal stond de Nederlander op het podium in de eerst elf races, iets wat voor Verstappen niet voldoende is.

Max Verstappen wil kunnen strijden om de wereldtitel

De pas 19-jarige coureur behoort nu al tot de beste coureurs in de Formule 1 en zijn doelstelling is simpel: races winnen en wereldkampioen worden. In 2017 zit die titel er totaal niet in en zelfs een zege lijkt niet mogelijk zonder het nodige fortuin. Mocht Red Bull niet verbeteren dan ligt de toekomst van Verstappen bij een ander team.

"Ik heb altijd gezegd dat ik hier graag rij als ik een competitieve auto heb. We staan nu niet waar we willen staan, maar dat betekent niet dat ik de handdoek in de ring gooi. We moeten hard werken om onszelf te verbeteren."

Die verbetering moet wel op korte termijn komen, want Max Verstappen wil zijn doelen kunnen realiseren. In 2018 moet Red Bull aanzienlijk beter presteren wil het hem behouden. Komend seizoen zien we Max in de Red Bull kleuren rijden en is het een vertrek nog niet aan de orde.

"Het is wel zaak dat we verbeteren, want na twee of drie seizoenen zonder verbetering wordt het een ander verhaal. We werken daar hard aan en na volgend seizoen zien we wel wat de toekomst voor me brengt."

Zowel Ferrari als Mercedes willen de Nederlander graag inlijven. Mede doordat Verstappen mogelijk vanaf eind 2018 vrij man is zit de rijdersmarkt in de F1 op slot. De contracten van Bottas en Raikkonen worden met een jaar verlengd en Vettel wil ook niet langer bijtekenen. Bovendien lopen de contracten van Ricciardo en Hamilton eind 2018 af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen