Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Red Bull past auto aan de motor van Honda aan"

Max Verstappen liet dit jaar zijn ongenoegen over zijn Franse motor te pas en te onpas blijken. Gelukkig voor hem telt het seizoen nog vier races waarna hij van Renault is verlost. Volgend jaar mag Verstappen het gaan proberen met de Honda-motor en de Red Bull coureur kijkt er dan ook enorm naar uit.

"In de huidige situatie ben je altijd het tweede team, na het fabrieksteam. Bij Honda is dat natuurlijk niet het geval. Dan zijn we de eerste en enige klant," aldus Verstappen tegenover zijn eigen site.

Waar ze nu afhankelijk zijn van Renault kan Red Bull straks de samenwerking met de Japanners beter aansturen. Volgens Verstappen dan ook een groot voordeel ten opzichte van de huidige situatie. "Als er straks een nieuwe update van de motor is, dan hebben we die meteen en niet pas een race later zoals nu." Verstappen vreest dan ook niet dat Red Bull te maken krijgt met dezelfde taferelen als eerder bij McLaren. "Wij vertellen Honda dat ze de beste en snelste motor moeten ontwikkelen, maar deze hoeft niet zo klein en compact mogelijk te zijn. Red Bull wil zoveel mogelijk vermogen en het team zorgt er wel voor dat de motor in de auto past. Dat is een andere insteek dan ze bij McLaren hadden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"