Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Red Bull wil met mij meerdere wereldtitels halen'

Max Verstappen komt al zijn gehele Formule 1-carrière uit voor hetzelfde team: Red Bull Racing. Volgens Verstappen heeft Red Bull Racing grootse plannen met hem. De Oostenrijkse renstal wil van Verstappen de 'nieuwe Vettel' maken en het liefst meer dan vier wereldkampioenschappen behalen.

Tegenover het Duitse Bild doet Max Verstappen zijn verhaal over de plannen die Red Bull Racing met hem heeft. "Ik ben erg trots op het feit dat Red Bull mij ziet als potentiële wereldkampioen" , begint Verstappen. "Eigenlijk word ik gezien als de nieuwe Vettel. Ze willen met mij de periode van Vettel herhalen en meerdere wereldtitels binnenhalen." Het evenaren van Vettel is voor Verstappen echter geen heilig doel. "Ik zou natuurlijk heel graag wat records van Sebastian afpakken, maar het is niet iets wat ik perse nodig heb. Als ik ooit maar wereldkampioen word" , aldus Verstappen.

Om wereldkampioen te worden zet Verstappen dan ook alles aan de kant, zelfs zijn 'agressieve' rijstijl die hij volgens sommige coureurs heeft. "Vorig jaar moest ik iedere kans pakken die ik kreeg, omdat ik toen vaak uitviel. Ik had niks te verliezen, dus ging ik er soms hard in." "Maar op het moment dat je meedoet om de titel, pas je ook je rijstijl aan. Een tweede plek geeft uiteindelijk meer resultaat dan een uitvalbeurt en dus neem je minder risico" , legt Verstappen uit. In zijn jacht naar de wereldtitel denkt Verstappen kracht te kunnen putten uit zijn verleden. "Door mijn kartperiode hoop en denk ik precies te weten wat er nodig is om wereldkampioen te worden", besluit de Nederlander.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'