© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Red Bull zou Formule 1 domineren met Mercedes-motor'

11 feb. 10:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is ervan overtuigd dat het Formule 1 team van Red Bull de beste auto heeft. Het enige dat er de afgelopen jaren ontbrak was een goede motor. Met de krachtbron van Mercedes zou het team volgens de Nederlander de sport domineren.

Verstappen overtuigd van kracht Red Bull chassis

Mercedes is een klasse apart sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014. De krachtbron van de Duitsers is zo sterk dat de andere teams geen kans maakten.

Max Verstappen weet zeker dat Red Bull de sport zou domineren als het de beschikking had over een Mercedes-motor.

"Ik denk dat ze ons met een Mercedes-motor achterin de Red Bull nooit terug zouden zien", laat hij Autosport weten.

De MGU-H van Renault is het zwakste onderdeel van de powerunit. "Die van ons is niet op hetzelfde niveau als die van Mercedes en Ferrari. Dat heeft verschillende oorzaken, waardoor het ook lastig was om het op te lossen." 

Alleen de Honda-motoren hadden de afgelopen seizoenen minder vermogen. De motoren van Ferrari en Mercedes waren aanmerkelijk krachtiger en betrouwbaarder.

Red Bull koos in 2017 voor een verkeerde aanpak van het seizoen. Het team ging destijds voor een ontwerp waarin erg weinig drag was. Dit heeft het voordeel van een hogere topsnelheid, waarmee het gebrek aan vermogen gecompenseerd moest worden. Het bleek een verkeerde keuze.

"Dat was misschien te optimistisch, maar we hebben gezien dat dingen snel kunnen veranderen. Alleen is op dat punt het seizoen al verloren. Het geeft je wel het vertrouwen voor de toekomst." 

Max Verstappen won in de slotfase van het seizoen twee races. In Maleisië en Mexico was de Nederlander het snelste in zijn Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen