Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Red Bull zou Formule 1 domineren met Mercedes-motor'

Max Verstappen is ervan overtuigd dat het Formule 1 team van Red Bull de beste auto heeft. Het enige dat er de afgelopen jaren ontbrak was een goede motor. Met de krachtbron van Mercedes zou het team volgens de Nederlander de sport domineren.

Mercedes is een klasse apart sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014. De krachtbron van de Duitsers is zo sterk dat de andere teams geen kans maakten. Max Verstappen weet zeker dat Red Bull de sport zou domineren als het de beschikking had over een Mercedes-motor. "Ik denk dat ze ons met een Mercedes-motor achterin de Red Bull nooit terug zouden zien", laat hij Autosport weten. De MGU-H van Renault is het zwakste onderdeel van de powerunit. "Die van ons is niet op hetzelfde niveau als die van Mercedes en Ferrari. Dat heeft verschillende oorzaken, waardoor het ook lastig was om het op te lossen." Alleen de Honda-motoren hadden de afgelopen seizoenen minder vermogen. De motoren van Ferrari en Mercedes waren aanmerkelijk krachtiger en betrouwbaarder.

Red Bull koos in 2017 voor een verkeerde aanpak van het seizoen. Het team ging destijds voor een ontwerp waarin erg weinig drag was. Dit heeft het voordeel van een hogere topsnelheid, waarmee het gebrek aan vermogen gecompenseerd moest worden. Het bleek een verkeerde keuze. "Dat was misschien te optimistisch, maar we hebben gezien dat dingen snel kunnen veranderen. Alleen is op dat punt het seizoen al verloren. Het geeft je wel het vertrouwen voor de toekomst." Max Verstappen won in de slotfase van het seizoen twee races. In Maleisië en Mexico was de Nederlander het snelste in zijn Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi