Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen redelijk tevreden na eerste training

Het snelle circuit van Monza past niet bij de Red Bull. Voor aanvang van het weekend was dit al de verwachting en de eerste training bevestigde dit. Max Verstappen kwam in het stuk niet voor door een gebrek aan motorvermogen.

Liefst 80% van het rondje op Monza wordt vol gas verreden. Daar komt ook direct de achilleshiel van de Red Bull naar voren: de Renault motor. Deze levert zo'n 35 tot 50 PK minder dan die van concurrent Mercedes, waardoor Verstappen kansloos is voor een topklassering. Desondanks is de Nederlander redelijk tevreden over zijn eerste training, waarin hij als zesde eindigde. " Ik ben wel redelijk tevreden. Zoals verwacht zijn we te langzaam, maar het valt ons nog alles mee. We proberen er dit weekend het beste van te maken," laat hij op zijn site weten.

Verstappen was flink aan het driften en glijden tijdens de eerste training. De achterkant van de auto was nog niet altijd in balans, maar het team werkt aan het verbeten daarvan voor de tweede training. " We rijden hier met erg weinig downforce, waardoor het lastig is om de auto stabiel te houden. We werken daar nu aan." Vanmiddag om 14:00 start de tweede training. Deze is live te volgen, inclusief live tijden, op Racingnews365.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden