Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen reist met veel vragen af naar Frankrijk

Volgend weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma. Het circuit van Paul Ricard keert na tientallen jaren terug op de F1-kalender.

Max Verstappen kwam in zijn carrière nog niet eerder in actie tijdens een race op Paul Ricard. Voor de Red Bull-coureur is het dan ook nog onduidelijk wat hij kan verwachten. "Ik heb er nog nooit geracet en het is een nieuw circuit voor mij. Voor Pirelli heb ik er een regentest gedaan, maar daarbij gebruikten we maar een klein deel van het circuit." "Nieuwe circuits vormen altijd een uitdaging en ik kijk er naar uit. Ik denk dat veel coureurs hier nog nooit gereden hebben, op enkele jongere rijders na die er in andere raceklassen reden."

Aan voorspellingen waagt Max Verstappen zich dan ook niet. Het lange rechte stuk is in het nadeel van Red Bull, maar de Nederlander hoopt dat de RB14 het tijdverlies kan compenseren in de bochten. "Ik vind het goed dat we weer een Franse Grand Prix hebben, omdat er veel fans zijn. Het is een power circuit met lange rechte stukken, maar er zijn ook bochten waarin wij het verschil kunnen maken." "Het is nu nog wat onduidelijk waar we staan, dat zien we pas als we daar zijn."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden