© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Risico nemen hoort bij autosport'

12 apr. 2018 09:21 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen gaf op donderdag in de persconferentie aan dat zijn inhaalactie op Lewis Hamilton weliswaar verkeerd uitpakte, maar dat je als coureur af en toe dat soort risico's moet nemen.

'We gaven elkaar onvoldoende ruimte'

Natuurlijk werd Max Verstappen in de persconferentie op donderdag nog eens gevraagd naar zijn aanvaring met Lewis Hamilton. Waar hij eerder heel stellig de schuld bij Hamilton legde, lijkt hij nu wat milder gestemd. 

"Het was geen gekke actie van mij, maar deze keer werkte het gewoon niet. Vorig jaar in Mexico pakte het bijvoorbeeld wel goed uit, maar nu  gaven we elkaar misschien niet voldoende ruimte."

Max Verstappen viel door het contact met de Mercedes-bolide uit, maar dat is het volgens Max Verstappen het risico van de sport: "Soms lukt het, maar soms lukt het ook niet. Dat hoort nu eenmaal bij deze tak van sport."

Op de vraag waarom hij denkt dat hij de schuld kreeg van Lewis Hamilton, antwoordt Verstappen: "Het is denk ik eenvoudig om een jongere coureur als ik de schuld in de schoenen te schuiven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen